OM Donalds Bilbärgning | Est 1995

Våra stationer finns i Helsingborg, Lund och Landskrona vilket medför att vi på ett enkelt sätt kan utföra vägassistans inom 30 minuter när fordon behöver hjälp utmed E4, E6 eller i städerna där trafiken är tät. Vi utför kvalificerade restvärdes-bärgningar åt samtliga försäkringsbolag!

 

Ring oss vid akuta ärenden!
Vid övriga ärenden kan ni skicka ett mail eller kontakta oss här >>

Ring närmsta bärgare

Om oss

Från början skulle Donald Pilblad bli byggnadssnickare men ödet ville annat och idag är Donalds Bilbärgning rejält etablerade i Skåne och tillsammans med sin fru Agneta Pålsson driver de det fullskaliga bärgnings företaget sedan 1995.

 

Tungbärgningen är en kärnverksamhet för oss och den utövar vi i hela Skåne. Många bussbolag, åkare och lastbilsfabrik har någon form av samarbetsavtal med Donalds och för Joh. van der Zand, ett Holländskt räddningsföretag där vi är deras förlängda arm i hela Sverige.


1995 köpte vi Rolands Bärgningsservice i Landskrona och samtidigt blev Donalds med sin 1a bärgningsbil, en FL6 och ombildade direkt bolaget till ett aktiebolag med nytt namn Donalds Bilbärgning.


2004 köpte vi Autobärgning i Lund och fick även här några bilar och en större geografi. Donalds fick en fyraxlad Scania 164 som tungbärgare och 2 Volvo FL614 med R143 Streamline.


2007 blev Bärgningstjänst och specialtransporter i Helsingborg nästa köp och på så sätt växte Donalds Bilbärgning naturligt. Bolaget har sedan fortsätt att växa, där våra medarbetare ( Skånes väghjältar) har en stor del i företagets fortsatta framgång. Vi brinner för yrket och har resurerna att utföra bärgningstjänsterna professionellt. Läs mer om Donalds hjältar och våra bärgningsfordon.

 

Med hög kompetens och lång erfarenhet, ett samarbete med SOS international och en rejäl vagnpark utför Donalds vagassistans & transporter i Eslöv|Helsingborg| Kävlinge | Landskrona | Lund | Malmö | Ängelholm | Skåne. Vi bärgar allt i fordonsväg, och utför allt från starthjälp till största tungbärgnings uppdragen - vi har resurserna.

  • TMA-Bil

Ring vår lokala bärgningsstation:

Eslöv: T. 0413 - 489 110

Helsingborg: T. 042 - 50000

Kvälinge: T. 046 - 130 903

Landskrona: T. 0418 - 404 410

Lund: T. 046 - 130 903

Ängelholm: T. 0431 - 490 010

Vägassistanst Transporter Kontakt

Hur går det nu sen skilsmässan med Assistancekåren 2019?


Det var givetvis tråkigt att skiljas från Assistancekåren, ett starkt bärgningsnätverk med många duktiga och drivna företagare  Tyvärr fattade ledningen vissa beslut som vi inte kunde ställa oss bakom och resten är ju historia
Vi tappa såklart en hel del jobb på lättsidan när detta hände, men vi kunde lyckligtvis behålla alla anställda genom mycket hårt arbete!


På tungsidan är de flesta larmen våra egna och där har vi tappat marginellt med jobb men kunde istället köra på fler jobb då vårt upptagningsområde blev något större  I dag har vi faktiskt fler tungjobb än när vi var medlemmar i Assistancekåren, vilket såklart är väldigt roligt!


Sen den 1/2-20 kör vi även åt Märkesdemo i Helsingborg, en bilskrot som behöver få hämtat in runt 2500-3000 bilar per år till sin depå i Helsingborg  På de första 15 dagarna flyttade vi 72st bilar, helt galet! Ett samarbete som vi är väldigt stolta och glada över! Vi har samarbetat hyfsat länge med MTS Trucking men har nu fördjupat det samarbetet ytterligare!

 

SOS International Sverige , en trofast och lojal samarbetspartner som stått vid vår sida i vått och torrt! Ett samarbete som vi värderar väldigt högt! SOS lyckades nyligen vinna upphandlingen med Trygg-Hansa och är sedan den 1/2-20 ensam åtgörare åt Trygg-Hansa, ett avtal som man tidigare (ironiskt nog) delade med Assistancekåren. Ett mycket viktigt avtal för framtiden och som vi självklart är väldigt glada över!

 

Dessutom står där fler avtal runt hörnan!
Mer jobb till oss med andra ord. I vanlig ordning hittar ni lite bilder på vad vi gör om dagarna! Och i vanlig ordning är det mest tungbärgnings bilder.


Kör försiktigt och ta det lugnt i trafiken

såhär gör du för att kontakta en bärgare

Vi är närmast dig, ring Donalds och Lämna ditt telnr, regnr och position, gärna försäkringsbolag så hjälper vi dig snabbt när du behöver hjälp med vägassistans och bärgning. Vi har resurserna 24H

Läs våra recensioner eller lämna ett omdöme

Vi värderar er upplevelse högt!

Till våra recensioner